sori lah yer. hari-hari update pasal food. huhu
tadi untuk breaksfast buat nasik goreng letak ikan bilis ngan carrot jer. (owh sori adikku. ore soh shake kamu tidak mahu) dan itu adalah makanan terakhir yang saya masak sebelum balik kampong. malam ni pasar malam.public holiday i.=p peti dah berjaya dikosongkan. sepatut kiteorang balik kampung malam ni, tapi adik terpaksa balik UTHM balik setelkan kerja dia. if tak tunggu kang rayo sorang-sorang pulak kat johor tu. nak cari tiket last minute ni memang tak dapat la kan.
so esok la baru kami bertolak ke kelantan.hohohoyeah~!
semalam hari rajin saya. update blog disiang hari. sebab pok we ade boleh la pinjam latop die. i masakkan pok we cucur untuk breakfast, spaghetti peperoncino untuk lunch, en.suami balik kerja i hidangkan goreng cucur siket dan homemade frozen lemonade, cake coklat, buat puding, dan masak untuk makan malam. dan malam g jumpe customer. pergi melawat kawasan sebelum balik raya.
poyo je bunyi spaghetti peperoncino ni, nama habih gempak. tapi senang jer nak membuat ni. ni first time buat. sangat senang. bau fantastika giler dengan bantuan rempah ratus tu. tapi i rasa kalau letak udang or daging lagi rasa la. tak pon letak stock maggi tu. rumah i tak gune stock maggi tu. so rasa sedikit kurang ummphh. nak letak udang pok we resdong elergik udang. i letak ayam je lah. xpelah pokwe, nak kick tambah cili sos.haha
gambar kek takde disini. ade entri khas untuk kek. hehe. ni malam makan puding sambil tengok tv and main internet yang semakin hari semakin sucks
1 comments
adoi, gile lapar bile tgk entri ni..serius sy mahu itu cucur ikan bilis juga!! gagaga
ReplyDelete