air rebusan daging bawang putih 4 ulas 1/2 labu bawang besar sayur-sayuran (boleh suka hati nak letak ape) isi ayam daging udang tepung jagung lada sulah garam gula
bihun: (2 orang makan)
2 biji telur sedikit teping jagung lada sulah
cara-cara:
1) rebus daging untuk dapat kan stock daging. masukkan isi ayam.
2) pecahkan telur (sebijik untuk satu hidangan ), masukkan sedikit lada sulah dan sedikit tepung jagung.
3) kacau sebati, masukkan bihun, kacau sehingga sebati. sedia untuk di goreng.
hasilnya
4) tumis bawang ptih, masukkan stock danging, daging, isi ayam dan udang. lepas itu masukkan semua sayur dan bawang besar. akhir sekali masukkan lada sulah, garam da gula.5) pekat kan kuah dengan menambah sedikit bancuhan tepung jagung.
Hello Farah, thats the 1st time I see or read about 'bee hoon kung fu', ha ha. Won't be long before someone comes out with a Silat sambal belachan, or Karate Rojak.
I guess you have a Black belt in cooking...your dishes look delicious. You have a great weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.
MENARIK RESEPI NI.TP SAYA NAK TANYA..SEBELUM RENDAM BIHUN DALAM TELUR TU..ADAKAH BIHUNNYA PERLU DILEMBUTKAN DULU.KE MASUK JE DALAM TELUR.HARAP AWAK LEH REPLY KAT BLOG SAYA
3 comments
Hello Farah, thats the 1st time I see or read about 'bee hoon kung fu', ha ha.
ReplyDeleteWon't be long before someone comes out with a Silat sambal belachan, or Karate Rojak.
I guess you have a Black belt in cooking...your dishes look delicious.
You have a great weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.
MENARIK RESEPI NI.TP SAYA NAK TANYA..SEBELUM RENDAM BIHUN DALAM TELUR TU..ADAKAH BIHUNNYA PERLU DILEMBUTKAN DULU.KE MASUK JE DALAM TELUR.HARAP AWAK LEH REPLY KAT BLOG SAYA
ReplyDeletethanx very much
ReplyDelete